Värme. Glädje. En positiv känsla rakt igenom. Så lämnar jag Knistad Herrgård och dagens föreläsning för de kommunanställda inom admin, HR och ekonomi på Tibro kommun. Vi har haft en rejäl genomkörare av Lika Olika och rummet är fyllt av energi, eftertänksamhet och en vilja att kramas. 

Jag får flera goa kramar. Bland annat av Ulrika, personalchef, och Tina, kommunikatör och företagare inom postural pausträning. Hon är hur häftig som helst. För två år sedan satt hon i rullstol men har hittat sätt för självläkning som hon nu undervisar i. Jag ser fram emot att få lära mig mer!   

Ibland är jag själv riktigt nöjd med mina föreläsningar. Idag var ett sådant tillfället. Jag fick in all positiv energi från deltagarna in i mina porer, och bara exploderade av det jag kom för att säga.

Det var så roligt. Vilken grupp. Under kaffepausen så var diskussionerna redan igång. Hur man kan vara snäll mot andra, vad tolerans egentligen är och hur roligt det faktiskt är att vara olika. Jag hade återigen lyckats planera frön. 

Tack vare min vän Katarina Öhnell på Kantar Sifo hittade Ulrika mig och bjöd in mig. Återigen, en förändringsagent som nu sett till att ännu fler sociala ankare utbildats i tolerans. Jag är så tacksam. 

Jag får en pådrivare som symbol för möbelriket i Tibro. Mary, detta är endast få som får. Du får den för du är en pådrivare i det du gör, säger Tina.

I taxin på väg mot Skövde Resecenter så hamnade jag med en pratglad och trevlig chaufför. Vi pratade om psykologi och om hans vän som reparerar gamla jänkare.

Tydligen hade han köpt ett vrak för 100,000 kronor och renoverat. För ett erbjudande för drygt en miljon kronor hade han sålt bilen. Samtidigt gjorde han ingen vinst, sa min chaufför. För arbetet han lagt ner och alla timmar och matieral kostar multum. Intressant. 

Man lär sig alltid något nytt. 

På SJ-tåget hem sitter jag granne med min vän Margret Josefsson, förbundsordförande för Adoptionscentrum. Vi blev vänner när vi båda medverkade på TV4 om adoption. Så himla härligt.

Nu blir det lussebulle för att fira lucia. 

Kram