Följetongen med renoveringen fortsätter. Jag har världens finaste vänner som kommer med smakråd och verktyg i högsta hugg. Det är nämligen dags att fixa köket och trappan. 

Men först Ikea. Sista-minuten shopping av gardinstänger och lite mys och pys. Tur att vi har så nära till närmaste varuhus.

Gedigen betong. Det är mitt hem byggt av. Den äldsta borättsföreningen i orten. 1979 and still going strong. Det innebär dock att endast en slagborr kan arbeta sig igenom väggarna. Plus mannakraft som orkar trycka in borren.

Då kommer min äldsta vän Thomas med familj. Han kämpar, jag och Emelie, hans fästmö och min gudsons mamma, assisterar och ger smakråd.

Det tar tid, mer tid än man tror. En hylla, det är inte bara att ”tjoff!” Mätas, borras, hamras och hängas upp.

Ett gäng med String-hyllor (pocket) samt Maze-interior Pythagoras. Äntligen kommer planschen från Strandnäs skola som jag fick som tack efter senaste arbetet där. Finland 100 år! Samt det lilla vackra kortet som jag köpte under senaste resan till London från Museum of Modern Art (bilder kommer i senare inlägg)

Känner mig väldigt nöjd. Nu är det ”bara” vardagsrummet kvar. På tisdag kör vi igen.

Tack vänner, och småkillarna som orkade vara uppe sent, och grannarna som godkände även sen borrning. Det känns härligt att få fint inför hösten.

Kram