Uppstartsmöte för Lika Olikas nya hemliga projekt där vi jobbar med tre pilotskolar. Therese Sviberg, matte, – no- och engelsklärare tillsammans med kollegan Anna-Greta Pettersson som undervisar i  slöjd och finska skrattar  samt Lika Olika- kollegorna och lärarna Petra och Maria som driver projektet.

För Lika Olika är det viktigt att vara förankrade i den verklighet skolan har och därefter möta de behov som finns i värdegrundsfrågor så det är extra roligt att få arbeta nära nära med dessa skolor.

Kyrkby högstadieskola är en skola vi arbetet med i fyra år redan. De var först på Åland. I korridorerna hälsar eleverna och en och annan kram utbyts. Kul att ses igen! Vaktmästaren Rune är nog alltid glad, han skiner som en sol i sitt bås och gör vardagen trygg.

Redan innan mötet har börjat har intensiva samtal kommit igång mellan Petra, Maria och Anna-Greta och Therese. Det här blir hur bra som helst.

Nu kör vi!

Jag lämnar gänget för att ta mig vidare till nästa jobb. Ålands sjuk-och hälsovård och arbete med centralkökets personal. Fantastiskt roligt.

Jag hinner precis kasta mig i taxin hem för att åka förbi Mathishallen och köpa min traditionella varmrökta lax med peppar och mina soyakvargburkar och mandelmjölken. En snabb hotelllunch på rummet och sedan iväg igen.
kram