Tre av delägarna av Hyreshuset i Katrineholm visar modell av nytt bostadsområde.
Konferensrummet på Hyreshuset i Katrineholm, dags för Lika Olika-föreläsning.

Dags för föreläsning. Att komma in i det stora konferensrummet och se hur fint samspelta styrelse och dem på fältet är med varandra, att se dem alla hjälpas åt med fikat, att höra skratten och känna värmen, det får mig redo att gå upp på scenen. Idag är jag i hos Hyreshuset i Katrineholm, Lika Olikas nya skolfadder.

Katrineholm. Det var väldigt länge sedan jag var här. Åtskilliga gånger har jag åkt förbi på väg till jobb runt om i landet. Senast jag var på plats var som tonåring under midsommar med husvagn.

Det är tidig morgon hemma och solen har inte ens gått upp. Det är kallt ute och halsduken och ulltröjan kommer väl till pass. Redan 06.00 är jag på Centralstationen i Stockholm. Jag sover hela vägen till Katrineholm. Det går fort, endast en timme.

Att lyckas gå fel de 200 meterna från stationen till Hyreshuset i Katrineholm, Lika Olikas nya skolfadder och den första aktören i regionen som arbetar med tolerans tillsammans med Lika Olika-metoden, har bjudit in mig till föreläsning för personalen.

Emma, chef över uthyrning och ekonomi, tar emot mig. Det är även hon som fått allt till stånd med att stötta två grundskolor i Katrineholm under 3 år hos övriga styrelsen. Vi sågs under den roadshow för fastighetsbranschen som Lika Olika gjorde förra hösten på uppdrag av Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd. Och nu möts vi igen. Ringarna sprids på vattnet. Och jag är så tacksam.

Dags för föreläsning. Att komma in i det stora konferensrummet och se hur fint samspelta alla är med varandra, att se dem alla hjälpas åt med fikat, att höra skratten och känna värmen, det får mig redo att gå upp på scenen. Vilka fina människor, vilket företag!

Det blir en väldigt fin stund tillsammans, styrelse, ledning, kollegor, alla. Dessutom även Katrineholms Kuriren, Mediehuset Katrineholm samt en skolrepresentant från Tallås skola.

Hej Katrineholm, nu kör vi!

Kram

Byrå, med tavelram och lampa gör inredningen mysig i kontoret.
Ny inredning med gula sköna fotöljer blir fint tillsammans med handvävd orientalisk matta.
Familjärt med egna handdukar i toaletten
Emma Cosmo, chef på Hyreshuset i Katrineholm , tillsammans med Mary Juusela.