Om metoden

Lika Olika-metoden baseras på en världsunik studie i hur intolerans skapar utanförskap som i sin tur påverkar individers, samhällens och nationers fulla potential och hälsa.

Om metoden

Vårt toleransmärke

De som använder Lika Olikas toleransmärke är de inom privat och offentlig verksamhet som utbildats i tolerans av oss och som står upp för olikheter i sitt civila samhälle och på platsen där man verkar.

Vårt toleransmärke

Tolerans, hälsa, förändring

Lika Olika verkar genom Lika Olika-metoden. Vi vill att barn och vuxna ska nå våra 4 mål för ökad tolerans och medborgarhälsa, för alla olikheter.

Tolerans, hälsa och förändring

Om grundaren

Mary Juusela är en social entreprenör, författare och medmänniska som brinner för att bygga broar mellan människor. Hon utsattes under uppväxten för svår främlingsfientlighet och blev sjuk. Istället för att ge upp valde hon att förändra.

Om grundaren

Litteratur om metoden

För att ge kunskap om mångfald och integration behöver vi konkretisera vardagen. De dokumentära reportageböckerna Banden som gör oss till familj (Norstedts förlag) och Den stora återresan (Miller&Books) för läsaren nära utanförskap och främlingsfientlighet. Vardagen skildras utan några pekpinnar eller censureringar.

Beställ böckerna

Vi vill ha dig!

Vill du göra skillnad? På riktigt och skapa en viktig tolerans mellan alla olikheter? Vi vill ha dig som lokalreporter. Intresserad? Bra!

Kontakta oss