En eftermiddagsbris hälsar mig och sonen välkomna till Lidingö. Vi kör längs med strandkanten uppåt mot vännernas hem. Det är vackra villor på ena sidan och en båthamn på andra. Utsikten är över vattnet hela vägen mot Hjorthagen. 

Marina och Thomas är vänner som jag uppskattar enormt mycket. Marina och jag lärde känna varandra på Handelshögskolan i Stockholm när vi studerade tillsammans. Thomas är hennes make. De är ett sådant par som man bara blir så lycklig av att se tillsammans. Kärleksfulla, trygga och respektfulla gentemot varandra.

Bägge är ingenjörer och har arbetat under de senaste åren utomlands, på var sin världsdel. Thomas som professor i USA och Marina som tar sin doktorand i Tyskland. Bägge inom avancerade fält. Att få prata med dem och lyssna på deras kunskap är alltid lika roligt och spännande, jag lär mig massor!

Hemmet är Thomas barndomshem. Det är design överallt. Blandat med utsikten genom de stora fönstren är känslan ”ah”.

Sonen tycker att det roligaste är det vackra och stora pumphuset som välkomnar besökaren vid uppfarten till huset. Vi får en rundtur.

I kvällningen sitter vi och sparkar med benen, försöker svalka oss i extremvärmen och njuter av samtalet. Imorgon reser de iväg mot USA. Vi får se när jag ser dem nästa gång. Men med goda vänner är tiden ingen faktor.

Kram