Sonens gudfar, Daniel, bor i ett kollektiv med bland andra Danny, som arbetar på Biotopia nära Economicum. Han har bjudit in oss till Holkverkstad för att bygga egna fågelholkar. 

Det är sportlov och för att komma bort hemifrån en stund där jag och kärleken med alla fyra barnen och åker till Uppsala.

Vi får dela på oss till två bilar eftersom vi är så pass många, det är lite tråkigt men det funkar. Och så åker vi i solskenet på E4:an. Daniel möter upp oss på Biotopia då vi sitter och kastar i oss matsäcken (tunnbrödsrullar, blåbärskräm och bananer).

Att ta med matsäck känns verkligen som barndomen, och tänk, nu är jag med och skapar barnens barndom. Magiskt. 

Det är riktigt roligt att få arbeta praktiskt med skruvar, spikar, brädor och kreativitet. Vi följer dock alla en manual (så att vi faktiskt ska kunna avsluta arbetet med holkarna inom de två timmarna vi har på oss). Det r full verkstad med andra barn och vuxna. 

Jag hjälper kärlekens dotter och Daniel hjälper min son och så delar vi på oss för de andra två barnen. Det r fullt hus, minst sagt. 

Danny är en bra instruktör och vi får lära oss om vad olika slags fågelarter tycker om för boendemiljö. Att få skapa holkar innebär att vi alla bygger hus, vilket i sig är riktigt häftigt, tycker barnen. 

Kram