1 mars och våren är officiellt här. Hurra! Det firar jag med att ta killarna Juusela och åka norrut mot Bjursås. Jag har ett möte med vd Ola och vice vd Catrin på Bjursås Sparbank efter lunch. 

Det blir en fin roadtrip med idel sol som skiner och gör oss varma och glada. Jag känner hur det spritter i kroppen, och trots att det på vissa håll under sträckan fortfarande ligger snö och människor syns pimpla på sjön, så känner jag livet komma åter.

Ola och Catrin visar sig vara riktigt fina och härliga människor. Det blir en spännande timme tillsammans där jag berättar om Lika Olika och vårt arbete med fadderskap i skolorna.

Jag berättar med passion, säger Ola, och tycker att mötet har varit inspirerande. Det tycker jag med, för man lär sig alltid nya saker från alla man träffar.

När jag kommer tillbaka till bilen har jag med mig två fina sparbössor i rosa och gult till sonen som väntar med pappa i bilen. Sonen läser Pokémon-tidning och pappa lyssnar på Vinyl på radion (som alltid).

Det blir glada skratt åt spargrisarna och sonen börjar genast förhandla (undrar var han lärt sig det ifrån) om hur han kan få pengar att fylla dem med. Om jag inte äter någon godis imorgon lördag mamma, vad ger du mig då?

Jag skrattar och pappa börjar köra hemåt igen. Hem mot helgen och vilan.

Kram