Ni vet när saker bara klickar. Så tror jag att det kommer att bli med Lola, eller Carola, som hon egentligen heter. Efter en middag hemma hos mig är vi redo att skapa under tillsammans. 

Jag har ett stort behov att frigöra tid i mitt arbete som grundare och vd av Lika Olika. Jag behöver träffa ännu mer människor och sitta mindre med administration (något alla företagare hamnar med och som lätt äter upp tiden).

Håkan Berg, vd för HSB Norra Stor-Stockholm under 23 år, och idag tf. vd på flera andra fastighetsbolag, gav mig rådet att sammanstråla med Lola.

Det finns ingen klokare, kompetentare eller härliga person, sa han. Och så kopplade han ihop oss.

När Lola steg in genom ytterdörren, medan jag ställde fram det sista av maten och sonen drog med henne till sitt rum för den obligatoriska Lego- och Brio-kollen, kände jag mig helt lugn. Det kommer bli bra det här, tänkte jag. Och ni vet ju hur jag är, jag litar på magkänslan.

Innan denna Lola, med all sin kompetens och kunskap gick, sa hon något så fint och spännande:

Jag var hos en spågumma när jag fyllde år. Hon sa till mig att jag skulle träffa någon som skulle förändra mitt liv i juli. Idag sista dagen av juli är jag säker på att det är du, Mary. Du kommer att förändra mitt liv.

Kram