Efter en föreläsning med Lika Olika och Mary Juusela hos Optinova Holdings

Jag skulle vilja säga att jag är en väldigt lojal person. Och ett företag som betyder mycket för mig på är det Åländska medicinska och världsledande Optinova. Det betyder den bästa stjärnan, om jag förstått det rätt. I två dagar har jag fått föreläsa till olika delar av företaget. Högsta chefer, mellanchefer och dem som arbetar operativt. 

Att få en sådan möjlighet, att nå ut till alla delar inom ett företag, det är det bästa när man arbetar med och för tolerans. Och oj, vad roligt vi hade det. Och varmt. Värmeböljan vill aldrig ta slut.

Optinova var dem som först vågade prova Lika Olika på Åland (efter introduktion av Anders Ekström på Ålands Näringsliv, evigt tacksam!) och idag har vi gått samma väg i flera år genom engagemanget som Lika Olika-fadder åt Godby högstadieskola.

Vi fick skratta, torka lite tårar och fundera på en hel del under dessa två dagar tillsammans. HR-direktör Per Lycke, svensken som blev ålänning var den som bjöd in och det är alltid så väldigt fint att ses. Vi fick en tur till det lokala bryggeriet Stallhagen för att äta deras goda fisk. Det är ett ställe ni måste besöka om ni är på Åland.

Under dagarna på Optinova fick jag kramas, träffa vänner från Åland som visst arbetar på företaget, prata om saker som är viktigt – och skratta massor. Tack till er alla!

Kram

Pausandning mellan att Mary Juusela ger två föreläsningspass