Redan igår när jag fick så fina meddelanden om att de längtade efter att ha mig tillbaka så kände jag att det blir som att träffa gamla vänner när jag ska föreläsa på Forsmark under NM-dagen 2018. 

Jag har nämligen blivit önskad tillbaka, för 4:e och 5:e gången för att föreläsa. Denna gång till 300 anställda på Underhållsavdelningen på Forsmark. 10-20% har hört mig förut, men det spelar ingen roll tydligen.

Och jag är ärad.

När klockan ringde vid 05.00 var det lite kämpigt. Jag har så svårt att sova när det är ljust ute så jag hade varit vaken mellan 03-04 och just somnat om. Men, samtidigt. Det var roligt att stiga upp.

Min älskade pappa skulle vara chaufför idag. Det är långt till Forsmark och att ge två föreläsningar på samma dag tar på krafterna. Särskilt när jag är så laddad som jag var när jag vaknade. Då blir det som en explosion av glädje och önskan att ge och ge mer.

8.15 var vi på plats i Östhammar kommun och intill kärnkraftverket. Här var jag även senast då det var föreläsning för cheferna tidigare i våras. Och redan vid entrén började kramkalaset. Anna, Carina och Katarina kom och kramades och sa hur förväntansfulla de och kollegorna var.

Strax efter träffade jag Robin som bjudit in sig själv (utöver de 300 andra som skulle komma i två pass).

Så här fullt brukar det inte vara, sa han. Du är dragplåstret. Jag har hört mycket gott och ser fram emot att lyssna.

Hoppas jag kan leverera, skrattade jag och så tog vi en groupie.

Det var så coolt. För Örjan, hösta chefen för gänget plus alla i hans ledningsgrupp ställde sig en och en upp för värderingarna att få vara olika. Och det var de som själva tog det initiativet. Och jag måste säga att det förvånar mig inte.

Alla tillfällen på Forsmark har varit så hjärtliga, underbara och fantastiska. Genuina för att sammanfatta.

Pappa väntade i bilen när jag stod på scenen. Han hade sällskap av Vinyl och en favorittidning om bilar. Han är så fin och enkel min far. Egenskaper som jag är glad att jag ärvt lite grann av.

När jag var klar med föreläsning fick jag sällskap av Bengt och Rolf som ville följa med till bilen och pappa för att ta honom i handen. De var så berörda och ville se pappa som jag berättat om.

Pappa låg och sov och när vi väckte honom, jag med två nygrillade hamburgare (lunchen var bbq-party) och två ståtliga herrar blev han förvånad. Det blev ett fint samtal.

Lunch i solen och så in och en föreläsning till. När jag åkte hade jag fått så fina kommentarer redan via sociala media. Jag tycker så mycket om alla på Forsmark. Riktigt härligt att träffa vännerna idag.

Innan jag gick fick jag tummen upp av Robin. Det var värt det, sa han.

Kram