Så där underbart vackert, exklusivt och avkopplande som jag verkligen behöver. En plats för vila, goda smaker och Mary-tid. Åkeshofs slott tänker jag återkomma till igen och igen. 

Det var egentligen en slumpmässig bokning via mitt stammisställe Hotels.com. En sida jag använder till alla mina hotellbokningar och som jag verkligen tycker är bra då jag kontinuerligt får gratisnätter på valfria hotell. Nu var så inte fallet denna gång dock.

Jag behövde komma bort. Vila, ladda batterierna men orkade och kunde inte åka för långt bort. Tydligen finns det ett slut som erbjuder slottsmiljö, avkoppling och distans till stressens vardag endast ett stenkast från Åkeshovs tunnelbana.

Med Hesselby slott i periferin där jag föreläst för Rotary för ett år sedan, tänkte jag, varför inte ge det en chans? Och jag är så glad över mitt val.

Från första bemötandet tills att jag lämnade nycklarna åter. Vilken högklassig service, vilka miljöer, genomgående tipp topp. Och en vidunderligt god hotellfrukost. Helt i samma exklusiva linje som allt från sänglinnen till inredning till service.

Huvudet fick vila, och även kroppen. Nästa gång provar jag även bastun. Man är ju ändå stolt halvfinne.

Kram