Även om Urjala anses vara en liten by, belägen omkring 50 kilometer från den större staden Tammerfors, så har den lokala K-marketbutiken (jmf med ICA) ett enastående utbud vad gäller alternativa produkter och varor. 

Det är full aktivitet på torget. Fredag och marknaden är igång. Vi får knappt plats med bilen. Men intill den stora loppisen så rattar vi in på den sista parkeringsplatsen. Många tittar. Jag och sonen ser inte riktigt ut som de andra i Urjala. Men alla ser glada och nyfikna ut.

 Att gå i mataffärer är så roligt. Och vi köper nybakade finska delikatesser, en liten bärtårta (klart födelsedagsbarnet ska ha tårta!) och så massa god frukt till mig (med min ibs-mage). De har även min nya favorit sedan senaste Ålandsresan (Alpro Soyayoghurt som liknar kvarg till konsistensen) som är så god.

När vi kommer tillbaka så får pappa ”gömma” sig i sovrummet medan vi lägger upp och sätter blommorna i vas. Till födelsedagssången ”Paljon onnea” får han komma ut och blåsa ut värmeljuset (vi glömde köpa andra ljus) på tårtan och önska sig något hemligt. Men man får inte tala om vad, då går det inte i uppfyllelse, säger sonen.

Pappa får en fågelkarta och en fiskkarta som jag köpte i Visby i veckan. Han älskar djur och natur. Sonen får en svampkarta, då han är likadan som morfar. De blir sittande i två(!) timmar och undersöker alla djuren.

Grattis till alla er som fyller år idag. 

kram