Hårt. Effektivt. Passionerat. Jag jobbar så. Idag blev det 10 timmars nonstop utbildningar samt möten. Däremellan en himla massa taxiresor, varmrökt lax och ett gäng paket med mandelmjölk. Med sol på himlen, glädje i kroppen och stålsinne så klarar man ett långt arbetspass som detta. Rutinerad som man är.

Ibland undrar jag själv vad jag själv går på, som orkar gå upp tre gånger på scen och köra utbildning för så många människor om och om igen. För man ger enormt mycket energi när man är live. Men på något sätt så går det. Och trots att dagen inte innehöll mikrofon (katastrof!) så pratade jag med magstöd och drack mandelmjöl i massor.

Först ut på morgonen var arbete med KHS högstadieskola med möte i tre intensiva timmar. Det är alltid roligt med möten, men alltid också utmanande så att man får rätt saker gjorda.

Därefter lämnade jag mina vänner på KHS och teamet och begav mig tillbaka till stan för att arbeta med Ålands sjukhus. Jag gjorde kartläggningar med dem hälften av kollegorna förra veckan och idag var det dags för halvdagsutbildning med centralköket. Och med glädje, utmaning och utan mikrofon klev jag på scenen, efter att Christina Pengel-Nukala, chef för gänget, berättat om arbetet med värdegrund, trivsel och Lika Olika.

Christina och jag träffades under en Rotarykonferens i Salo, Finland i våras och nu står jag här. En sann glädje. Dagen slutade med skratt, armkrokar och kollegor som gick ut i solen och kunde gå hem med nya tankar.

Därefter hann jag åka med taxi Mariehamn (för 5:e gången under dagen) och in på hotellet, byta kläder och sedan bli upphämtad av Pia Eriksson, kommunordförande för Lumparland kommun, och lärare på Strandnäs skola (som arbetar med Lika Olika också). Det blev en väldigt fin och intensiv kväll med de kommunanställda för Lumparland. Solen var med oss hela tiden, rösten utan mikrofon också. Kommundirektören, från Sverige, Mattias Janseryd välkomnade oss alla.

När jag kom tillbaka till hotellet var jag helt slut. Men jag motiverade mig att köra min dagliga yoga. Namaste!
Kram

Mattias Janseryd kommundirektör Lumparlands kommun Åland.
Pia Eriksson, kommunstyrelsens ordförande Lumparland kommun, Åland
Ett äldre par på Ålands sjukhus.